el parlamento argentino aprueba la ley de cannabis medicinal

Argentína elfogadta a kannabisz terápiás célú felhasználásáról szóló törvényt

Az argentin nemzeti kongresszus jóváhagyta a 27.669. számú törvényt, amely létrehozza az orvosi kannabisz és az ipari kenderipar fejlesztésének szabályozási keretét, és létrehozza a Kender és az orvosi kannabisz szabályozó ügynökségét.

Amint arról az Agencia EFE argentin kiadása beszámolt, 2022. május 5-én Argentína elfogadta a 27.669. számú, “kannabisztörvény” elnevezésű törvényt, amely kiegészíti a 27.350. számú törvényt (D.O., 2017. április 19.), amely létrehozta a kannabisz és származékai orvosi és terápiás célú felhasználásának szabályozási keretét.

Az új rendelet létrehozza a Kender és Gyógyászati Cannabis Szabályozó Ügynökséget (ARICCAME), amelynek feladata a kannabisz növény, a kannabisz és melléktermékei gyógyászati vagy ipari célú behozatalának, kivitelének, termelésének, forgalmazásának és beszerzésének szabályozása lesz.

A vállalatoknak e szerv előzetes engedélyére lesz szükségük ahhoz, hogy e tevékenységek bármelyikét végezhessék.

Alberto Fernández argentin elnök a 2022-es törvényhozási év egyik prioritásává tette a “kannabisztörvény” elfogadását.

A Termelésfejlesztési Minisztérium arra számít, hogy ez az új gazdasági ágazat 2025-ig befektetéseket vonz, 10 000 új munkahelyet teremt, 500 millió dollár (kb. 467 millió euró) belföldi forgalmat és 50 millió dollár éves exportot generál.

*Forrás: Az új iparágat a következő években indítják el: *Forrás: Az új iparágat a következő években indítják el:

http ://efeargentina.com

Leave a Comment

Shopping Basket
Scroll to Top

Join us!

Claim your 10 % Discount!

Get a 10% discount on next order

Subscribe to our newsletter and you will be the first to know about Laboratorios Canalanza Club offers and discounts and news related to our CBD world